Domov > Tečaji CPP

Cestno Prometni Predpisi (CPP)Teoretični del, v trajanju 24 pedagoških ur je sestavljen iz splošnega in dodatnega dela ter obsega:

Pravila cestnega prometa, prometne znake in njihov pomen, znake, ki jih dajejo policisti in druge s tem zakonom pooblaščene osebe, ter nevarnosti, ki nastanejo zaradi dejanj v prometu, ki nasprotujejo prometnim predpisom.

Izvedbo operacij z motornim vozilom, katerim namen je uspešna in varna vožnja, v skladu s prometnimi pravili, okoliščinam na cesti in v prometu ter s prometno etiko;

Osnove delovanja naprav na motornem vozilu, ki so pomembne za varen cestni promet;

Vpliv nezadostnega znanja in spretnosti za vožnjo vozila, alkohola, mamil in psiho aktivnih zdravil, na katerih je označeno, da se ne smejo uživati pred vožnjo in med njo, utrujenost, bolezni in drugih neugodnih duševnih in telesnih stanj, vremenskih razmer ter stanja vozila in ceste na varnost prometa;

Teme, ki prispevajo k razvijanju humanih odnosov, odnosov vzajemnega spoštovanja in razumevanja med vsemi udeleženci v prometu po načelih zaupanja in solidarnosti ter k ravnanju ob prometni nesreči.

Teoretično predavanje za kategorije AM, A in BE kategorije ) se sestoji iz osnov, ki so navedene zgoraj in dodatnega dela, ki vsebuje teoretično znanje določene kategorije (AM, A1, A2,A, B1 v trajanju najman 8 ur).


Predavanja se izvajajo v popoldanskem času, po dogovoru pa lahko izjemoma tudi dopoldan.

Za vse informacije v zvezi z pričetkom in izvajanjem predavanj prosimo pokličite na tel. št.: 01 5400 787 GSM: 040 222 250


Prijava na CPPPrijava na tečaj CPP vsaj 7 dni pred terminom!

Tečaj traja 24 ped. ur. 4 dni splošni del in 2 dni dodatni del B kat., po 4 šolske ure na dan. V primeru premajhnega števila prijavljenih kandidatov se tečaj prestavi na naslednji termin (število mest je omejeno).


Prijava na CPP preko spletnega obrazca in v najkrajšem možnem času vam bomo odgovorili.
Vaše osebne podatke potrebujemo za namen posredovanja ponudbe in za lažjo komunikacijo z vami.
Polja označena z * so obvezna!    Avtošola IDEAL d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.

    SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA ŠOLE VOŽNJE Avtošola IDEAL d.o.o. Pogoje si lahko preberete v Splošni pogoji poslovanja.